L O A D I N G

Provocarea dragostei: Dragostea îşi găseşte plăcerea în celălalt

Săptămâna 14

“Gustă viaţa cu nevasta pe care o iubeşti, în tot timpul vieţii tale deşarte.” Eclesiastul 9:9

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le ai de învţat în călătoria Provocarea dragostei este că tu nu trebuie să-ţi urmezi inima. Tu trebuie să ţi-o conduci. Nu poti să-ţi laşi sentimentele şi emoţiile să conducă. Le pofteşti doar pe scaunul din spate şi le spui încotro mergeţi.

În relaţia ta de căsătorie, nu-ţi va veni întotdeauna să iubeşti. Este nerealist să pretinzi ca inima ta sa se înfioare de fiecare dată la gândul că vei petrece timp cu soţul sau soţia ta. Dar, de asemenea, este foarte dificil să iubeşti pe cineva doar din obligaţie.

O persoană proaspăt căsătorită îşi găseşte plăcerea în soţul sau soţia sa. Dragostea lor este proaspătă şi fragedă, iar speranţele unui viitor romantic rămân în inimile lor. Totuşi, există ceva la fel de puternic: vine din decizia de a te desfăta cu soţul sau soţia ta şi de a-l/o iubi indiferent de câtă vreme sunteţi căsătoriţi.

Lăsaţi de mintea noastră, întotdeauna vom avea tendinţa să fim critici unul faţă de celălalt. Ea te va călca pe nervi. El te va scoate din minţi. Dar zilele noastre sunt prea scurte ca să le irosim ciorovăindu-ne din tot felul de mărunţişuri.

În schimb, este timpul să-ţi conduci inima să-şi găsească din nou plăcerea în partenerul său. Desfătează-te  cu soţul sau soţia ta. Ia-o de mână şi caută-i tovărăşia. Tânjeste după conversaţiile cu el. Aminteşte-ţi de ce te-ai îndrăgostit de personalitatea ei. Acceptă această persoană – cu ciudăţeniile ei cu tot – şi urează-i din nou bun venit în inima ta. 

Acum este timpul să-ţi conduci inima afară din grota criticii. Este timpul să înveţi să-ţi găseşti din nou plăcerea în soţul sau soţia ta, apoi să veghezi asupra inimii tale până când va începe cu adevărat să se bucure de el/ea.

Biblia conţine multe poveşti romantice de dragoste, dar niciuna nu se remarcă mai puternic şi nu este mai provocatoare decât cea relatată în cele opt capitole din Cântarea Cântărilor.

Femeia: “Ca un măr între copacii pădurii, aşa este preaiubitul meu între tineri. Cu aşa drag stau la umbra lui, şi rodul lui este dulce pentru cerul gurii mele. El m-a dus în casa de ospăţ, şi dragostea era steagul fluturat peste mine” Cântarea Cântărilor 2:3-4

Bărbatul: “Se pârguiesc roadele în smochin, şi viile înflorite îşi răspândesc mirosul. Scoală-te, iubito, şi vino, frumoaso. Porumbiţă din crăpăturile stâncii, ascunsă în scobiturile prăpăstiilor, arată-mi faţa ta, şi fă-mă să-ţi aud glasul! Căci glasul tău este dulce, şi faţa ta plăcută.” Cântarea Cântărilor 2:13-14

Prea siropoasă? Nu şi pentru cei care îşi conduc inima spre a-şi găsi plăcerea în preaiubitul sau preaiubita lor. Este timpul să-ţi aminteşti de ce te-ai îndrăgostit de acea persoană. Să râdeţi din nou împreună. Să visaţi din nou. Plini de plăcere, de dorinţă.

Provocarea de astăzi s-ar putea să te aducă în pragul unei schimbări reale şi radicale a inimii. Ca să vă găsiţi plăcrea în partenerul de viaţă va fi nevoie, în cazul unora dintre voi, de un pas mic. Altora însă, s-ar putea să vă solicite să faceţi un salt uriaş.

Dar dacă ai fost vreodată fermecat aceasta, se poate întâmpla din nou. Chiar dacă au trecut de atunci mulţi ani şi grei. Chiar dacă s-au întamplat o grămadă de lucruri care v-au făcut în timp să vă schimbaţi părerea.

Este responsabilitatea ta să înveţi din nou care sunt lucrurile pe care le iubeşti la persoana aceasta căreia te-ai dăruit prin legământ pentru totdeauna.

Provocarea 14:

Renunţă din proprie iniţiativă la una dintre activităţile pe care le faci de obicei, cu scopul de a petrece astfel mai mult timp de calitate cu soţul sau soţia ta. Fă ceva care lui/ei îi face plăcere sau lucraţi împreună într-un proiect din care i-ar plăcea să facă parte.

 

Sursa foto.

0 Comments