L O A D I N G

Inspiraţie, educaţie şi emoţii pozitive la Simpozionul „Dimensiuni feminine azi”

În perioada 2-3 martie 2016, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea „Maranatha” Brașov a organizat simpozionul Dimensiuni feminine azi, dedicat femeii și provocărilor complexe ale femeii secolului XXI: dezvoltarea personală, psihologia de cuplu, inteligența emoțională, profilaxia și sănătatea. Evenimentul a fost găzduit de Hotel Aro Palace Brașov, în fiecare seară de la orele 18:00, și a avut ca parteneri media Radio Vocea Speranței Brașov și Speranța TV (care va transmite evenimentul în cadrul emisiunii Biserica în acțiune).

02 În desfășurarea programului au avut loc seminare, activități interactive și surprize de final (flori, deserturi sănătoase, cartea anului Adevăr pentru viață – cu autograf de autor din partea d-nei Steliana Sandu și broșura Gânduri de dimineață). Miercuri, 2 martie, prof.univ.dr. Steliana Sandu, cercetător științific gr. I al Academiei Române, a susținut conferința Inteligența emoțională și rolul ei în viața socială și profesională, iar Florentina Coman, psiholog,  conferința Arta de a fi iubite. Joi, 3 martie, au conferențiat dr. Marius Porumb, specialist în medicină de familie din cadrul Centrului de Sănătate Podiș (Marketing alimentar versus alegeri sănătoase) și Laura Presutto, psiholog (Prevenția – mama înțelepciunii. Detoxifierea de primăvară). Programul a fost presărat cu armonii muzicale în interpretarea grupului bărbătesc Băieții din Brașov, precum și momente instrumentale, în interpretarea doamnelor profesor de pian Isabel Solzaru și Neli Bogdan, violonistei Corina Spătariu, dar și a elevelor Ambra Presutto și Charleen Epure.02

„În cele două seri ale simpozionului au participat aprox. 170 de persoane noi, din care doar aprox. 20% adventiste, iar la finele programului am primit peste 105 foi de reacție, cu un feedback pozitiv, axat pe câteva idei: tematica a fost utilă, educativă, interesantă și practică, atmosfera una caldă și plăcută, invitați cu impact și repetata dorință de a mai participa la astfel de proiecte, pentru care unele doamne neadventiste s-au arătat doritoare să își invite și prietenele”, a declarat doamna Amalia Onu, una dintre organizatoarele evenimentului. În concluzia unei doamne participante, ”a fost o seară de inspirație, educație, care a lăsat numai emoții pozitive”. „Foile de reacții au conținut și câteva direcții de continuitate pe care le-am propus. Majoritatea s-au arătat interesate în direcția clubului de sănătate, a clasei de gătit, apoi în zona psihologiei, educației și parentingului; în urma celor trei ediții avem 31 de persoane neadventiste interesate de studiul Bibliei”, a completat doamna Lăcrămioara Ivan, din partea echipei de organizare.

02Intrarea a fost liberă, evenimentul de acest gen organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea „Maranatha” Braşov aflându-se la a treia ediție. Binecuvântările creșterii numerice a participanților de la o ediție la alta și a creșterii în complexitate a proiectului este un motiv de laudă la adresa  lui Dumnezeu, încurajând astfel o continuitate – o tradiție din care tot mai multe doamne doresc să facă parte.

 
Crina Poenariu
Foto: Sidonia Teodor

0 Comments