L O A D I N G

Cele cinci minute de sport care îți pot schimba viața

Când vine vorba de sport, există două mari probleme: lipsa de timp și lipsa de chef. Iar pe lângă asta mai intervine și lipsa de convingere că se va schimba ceva cu câteva minute de sport. Cercetătorii vin însă să ne arate că lucrurile chiar sunt atât de simple.

Un studiu recent publicat în Journal of the American College of Cardiology arată că doar 5 minute de jogging pe zi pot avea efecte uimitoare asupra organismului uman, indiferent de ritmul de alergare.

Studiul a durat peste 15 ani și a fost realizat pe un eșantion de 55.000 de adulți, cu vârste între 18 și 100 de ani. Rezultatele au arătat că cei care făceau jogging aveau un risc cu 30% mai scăzut de moarte prematură și cu 45% mai scăzut de deces din cauza bolilor cardiovasculare, comparativ cu cei care nu alergau deloc.

Mai mult decât atât, cei care obișnuiau să alerge și-au adăugat, în medie, trei ani de viață comparativ cu ceilalți. Beneficiile au rămas aceleași indiferent de vârstă, sex, indicele de masă corporală, consumul de băuturi alcoolice sau fumat.

D.C. Lee, autorul studiului, spune că cei care aleargă mai puțin de o oră pe săptămână „au aceleași beneficii în ceea ce privește mortalitatea precum cei care aleargă mai mult de trei ore pe săptămână. Nu suntem siguri de ce”, citează CNN.

În schimb, cercetătorii au descoperit că ceea ce contează cel mai mult este consecvența. Se pare că participanții care au făcut sport consecvent, pe o perioadă de șase ani sau mai mult, au înregistrat cele mai multe avantaje… [Citeşte mai mult]

 

Sursă articol: Semnele Timpului

0 Comments