L O A D I N G

[Proiect] “Inimi lângă inimi”

 

În Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov, secţia Interne, personalul medical depune eforturi de apreciat pentru restabilirea stării de sănătate a pacienţilor internaţi şi pentru asigurarea confortului lor fizic şi psihic în perioada internării. Un important procent din pacienţii internaţi este reprezentat de persoane în vârstă, cu multiple tare şi cu nevoi speciale de îngrijire.

Ne-am propus ca prin implicarea noastră în proiectul “Inimi lângă inimi” să venim în întâmpinarea nevoilor acestor pacienţi deosebiţi şi să le oferim, atât cât putem, alimentaţie, igienă, mişcare fizică, socializare, încurajare, acordând timp, atenţie, ajutor şi înţelegere, toate din inimi curate, într-un mod dezinteresat.

Pacienţii, iniţial sceptici – trăind în realitatea în care nimic nu se face fără un preţ – îşi deschid inimile în faţa noastră, se bucură cu toată fiinţa de iniţiativa sinceră de a le fi alături prin micile gesturi de ajutor, prin deschiderea de a le asculta greutăţile dar şi împlinirile vieţii. Suntem încurajaţi să continuăm în faptele noastre şi, asemenea lui Iisus Hristos, să aducem mângâiere sufletelor care tânjesc după ea.

Text şi fotografii: Emanuela Păltinişanu

0 Comments