L O A D I N G

Secretele longevității celui mai bătrân bărbat din lume

 

În luna mai, dr. Alexander Imich a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai în vârstă bărbat în viață de pe planetă. Duminică, dr. Imich a murit, la venerabila vârstă de 111 ani, nu înainte însă de a lăsa moștenire secretele sale pentru o viață atât de lungă.

Un stil de viață sănătos de la o vârstă fragedă și faptul că nu consuma alcool l-au ajutat în parte să își păstreze sănătatea vreme îndelungată. De altfel, sportul practicat încă din tinerețe l-a ajutat să se mențină într-o formă extraordinară chiar și după mai mult de 100 de ani. „Am fost un sportiv activ, am practicat fotbal, box, jogging, jujitsu, aruncatul cu sulița, schi, navigație și înot. M-am clasat chiar și pe locul al patrulea într-una dintre finalele de înot din Polonia”, povestea dr. Imich, pe când avea 105 ani, într-un interviu pentru Life Extension.

Tot din tinerețe, el a dezvoltat un mare interes pentru dietă și pentru substanțele nutritive de care corpul are nevoie pentru a-și păstra vitalitatea. Chiar și la o vârstă înaintată a continuat să studieze domeniul și să își ajusteze în permanență cantitățile de nutrienți din regimul alimentar. Printre substanțele nutritive care nu au lipsit din dieta sa se numără vitaminele A, B2, B6, B12, C, D, E, calciu, magneziu, zinc, cupru sau seleniu. De asemenea, regimul său a fost completat de extract de afine, semințe de armurariu, sâmburi de struguri, turmeric și frunze de măsline, licopen, resveratrol, zeaxantină, conezima Q10, semințe de floarea-soarelui, usturoi, ghimbir, complex noni, acid hialuronic sau polifenoli din mere.

Secretele longevității lui Imich trec însă barierele stilului său de viață sănătos… [Citeşte mai mult]

 

Sursă articol: Semnele Timpului

0 Comments