L O A D I N G

Colaborare între Direcţia de Servicii Sociale Braşov şi Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea

 

Joi, 17 iulie 2014, la sediul Direcţiei de Servicii Sociale (DSS) a Primăriei Braşov, a avut loc un eveniment organizat cu ocazia distribuirii produselor achiziţionate pentru beneficiarii instituţiei de către Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Aceasta a organizat, în colaborare cu Primăria Municipiului Braşov, în data 5 iulie a.c., la Sala Patria, concertul umanitar “Gloria Dei” cu scopul strângerii de fonduri pentru persoanele asistate social din Braşov.

În urma colectei organizate la sfârşitul concertului s-a strâns suma de 8606 lei din care s-au achiziţionat alimente de bază şi produse de igienă pentru 50 de familii aflate în situaţii de risc monitorizate de către Serviciul pentru protecţia familiei şi copilului, produse de igienă personală şi materiale pentru activităţi recreative copiilor de la Centrul de zi “Astra”, şi materiale sanitare pentru persoanele vârstince îngrijite la domiciuliu.

01Doamna viceprimar Adina Durbacă a fost prezentă cu această ocazie şi a adus mulţumiri speciale Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, apreciind impactul pozitiv al proiectului caritabil asupra persoanelor aflate în evidenţa DSS şi familiilor acestora. “Mulţumesc Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea pentru spectacolul caritabil organizat în data de 5 iulie, în parteneriat cu Primăria Braşov, la Sala Patria. Este o iniţiativă lăudabilă şi sper ca acest exemplu de parteneriat să fie urmat şi de alte instituţii sau persoane din municipiul Braşov. Primăria a fost întotdeauna deschisă faţă de astfel de iniţiative, pe care le-a sprijinit şi le va sprijini în continuare”, a declarat doamna Adina Durbacă.

02Prezent la eveniment, pastorul Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea Braşov “Maranatha”, domnul Marius Creţa, şi-a exprimat dorinţa de a se implica în organizarea unor evenimente de acest gen şi în viitor. “E un sentiment aparte, mai ales că ne dăm seama că rolul Bisericii în societate nu este doar de a se ocupa de suflet, ci şi de nevoile sociale pe care le au oamenii. Din nefericire sunt multe nevoi, oamenii o duc greu, au nevoie de susţinere, şi dincolo de faptul că am avut un eveniment reuşit prin concertul caritabil pe care l-am organizat, am putut aduna aceste fonduri pe care să le oferim servciului din cadrul Primăriei Braşov, pentru ca oamenii să fie ajutaţi în mod concret. Este o bucurie şi sperăm ca acest lucru să fie continuat”, a declarat pastorul Marius Creţa.

Pachetele pentru fiecare categorie în parte au fost pregătite după cum urmează:

  • Pentru familiile aflate în evidenţa Serviciului pentru protecţia copilului şi familiei s-au achiziţionat pachete cu produse alimentare de bază (ulei, zahăr, orez, paste făinoase, făină) pentru un număr de 50 familii, iar pentru copiii sub 1 an aflaţi în evidenţa DSS s-a achiziţionat lapte praf, scutece absorbante şi produse de igienă pentru sugari, în valoare totală de 3300 lei.
  • Pentru copiii în situaţii de risc care sunt beneficiari ai Centrului de zi “Astra” s-au achiziţionat pachete cu produse de igienă personală (săpun, pastă de dinţi, şampon, periuţă, etc.), produse necesare activităţilor recreative (hârtie colorată, glasată, creponată, perforatoare şi foarfece cu forme), precum şi articole de menaj (tacâmuri şi pahare) pentru servirea mesei de prânz în cadrul Centrului, în valoare totală de 2206 lei.
  • Pentru persoanele vârstnice îngrijite la domiciliu au fost achiziţionate materiale sanitare (comprese sterile, pansamente pentru îngrijirea escarelor, alcool sanitar, unguente, ser fiziologic, ş.a) precum şi saltea antiescare, aparat glucometru, tensiometru, scutece absorbante, în valoare de 3100 lei.

03Sursă foto: Andrei Paul, Primăria Braşov. Mai multe poze de la eveniment AICI

0 Comments