L O A D I N G

Provocarea dragostei: Dragostea aduce unitate

Săptămâna 30

Unitatea este marca distinctă Dumnezeului nostru. Încă de la începutul vremurilor putem vedea unitatea Sa în acţiune. Cei trei sunt într-o unitate perfectă în gândire şi în scopuri.

Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt se află într-o unitate desăvârşită. Ei se slujesc unul pe celălalt, se iubesc şi se onorează. Deşi sunt egali, se bucură când celălalt este preamărit; deşi sunt distincţi, ei sunt una, indivizibili.

Şi întrucât această relaţie este atât de specială, El a ales să ne îngăduie şi nouă să experimentăm o fărâmă din ea. În relaţia unică dintre soţ şi soţie, două persoane distincte se unesc “într-un singur trup” (Geneza 2:24). Şi “ce a unit Dumnezeu, omul să nu despartă” (Marcu 10:9).

De fapt, această taină este atât de fascinantă întrucât Dumnezeu foloseşte această imagine pentru a explica dragostea Sa faţă de Biserică.

Soţule – cum s-ar transforma căsnicia ta dacă te-ai angaja să-ţi iubeşti soţia, să o onorezi şi să o slujeşti în toate lucrurile? Cum ar sta lucrurile dacă ai hotărî în inima ta că păstrarea unităţii cu această femeie merită orice sacrificiu şi expresie a dragostei din partea ta? Ce s-ar schimba în căminul vostru dacă ai aborda relaţia voastră în fiecare zi în această maniera?

Soţie – ce s-ar schimba în căsnicia ta dacă ţi-ai propune să cultivi, cu orice preţ, comuniunea sufletească dintre tine şi soţul tău? Cum ar fi dacă ai trata ameninţările la adresa unităţii voastre ca pe un inamic care trebuie eliminat prin dragoste, smerenie şi altruism? Cât de mult s-ar îmbunătăţi relaţia voastră dacă ai hotărî că nimic, niciodată, nu vă va mai distruge unitatea?

Unitatea din sânul Trinităţii, văzută de dincolo de marginile timpului şi întinzându-se la infinit în viitor, este o dovadă a puterii unităţii. Este indestructibilă. Este nesfârşită. Şi aceeaşi realitate spirituală locuieşte sub diferite forme în casa ta, la adresa ta poştală. Deşi vopsită în culorile programelor de muncă, vizitelor la medici şi mersului la cumpărături, unitatea este firul roşu care traversează fiecare experienţă zilnică a ceea ce numeşti “căsnicia voastră”, devenind un scop care trebuie urmărit şi apărat toată viaţa.

De aceea, iubeşte această persoană care este parte din trupul tău la fel de mult ca tine. Slujeste această persoană ale cărei nevoi nu pot fi separate de ale tale. Onoreaz-o, căci ridicând-o pe piedestalul dragostei tale, te vei înălţa şi pe tine, în acelaşi timp, în ochii lui Dumnezeu.

Provocarea 30:

Identifică un domeniu de diviziune din căsnicia ta şi ia săptămâna aceasta ca o oportunitate de a te ruga în acest sens. Roagă-L pe Dumnezeu să-ţi dezvăluie toate lucrurile din inima ta care ameninţă unitatea cu soţul sau soţia ta. Roagă-L să facă acelaşi lucru şi pentru partenerul tău. Şi, dacă este adecvat, discutaţi aceste probleme în mod deschis, cerând de la Dumnezeu unitate.

 

Sursa foto

0 Comments