L O A D I N G

Provocarea dragostei: Dragostea face sacrificii

Săptămâna 28

Viaţa poate fi aspră. Viaţa noastră poate fi aspră. De cele mai multe ori remarcăm că viaţa e aspră pentru partenerul nostru abia atunci când el se plânge de asta. Durerea şi presiunea la care este el supus nu rezonează în lumea noastră cu aceeaşi amploare cu care resimţim durerea şi presiunea noastră. Când noi ne plângem, avem pretenţia ca toţi ceilalţi să ne înţeleagă şi să ne compătimească.

Dragostea nu aşteaptă să fie scuturată şi adusă la realitate de semnele evidente ale suferinţei partenerului tău. Ea a intrat deja în acţiune încă înainte ca grijile şi tulburarea să-l copleşească. Dragostea vede poverile care se îngrămădesc pe umerii soţului sau soţiei şi intervine să dea o mână de ajutor.

Dragostea face sacrificii. Te ţine atât de legat de nevoile partenerului tău încât adesea intervii fără să fii abordat.

Aceasta a fost atitudinea lui Isus. “El şi-a dat viaţa pentru noi” ca să ne arate că şi noi “trebuie să ne dăm viaţa” pentru alţii. El ne-a invăţat că dragostea se dovedeşte prin identificarea unei nevoi a partenerului nostru şi apoi făcând tot posibilul pentru împlinirea ei. “Căci am fost flămând şi Mi-aţi dat de mâncare; Mi-a fost sete şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin şi M-aţi primit; am fost gol şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav şi a-ţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă şi aţi venit pe la Mine.” (Matei 25:35-36).

Este el “flămând” – simţind nevoia unei relaţii intime cu tine?

Este ea “însetată” – tânjind după timpul şi atenţia pe care se pare că tu le oferi tuturor, mai puţin ei?

Se simte el ca un “străin” – având nevoie ca acasă să fie un refugiu şi un sanctuar?

Este ea “goală” – înspăimântată sau ruşinată, disperată să se invelească în haina caldă a aprecierii tale iubitoare?

Este el “bolnav” – obosit fizic şi având nevoie de tine să-i păzeşti somnul şi odihna de întreruperile celorlalţi?

Se simte ea ca într-o “închisoare” – temătoare sau deprimată, având nevoie de siguranţa şi de intervenţia ta?

Dragostea este gata să facă sacrificii, să concentreze orice efort şi atenţie pentru ca nevoile celuilalt să fie împlinite. Când partenerul tău este copleşit şi gata să explodeze, dragostea te cheamă să laşi deoparte activităţile care ţie ţi se par esenţiale şi să-ţi oferi sprijinul.

Adesea, tot ceea ce are nevoie, de fapt, celălalt este să verbalizeze situaţia. Are nevoie să vadă în ochii tăi plini de atenţie că ţie îţi pasă cu adevărat de preţul pe care îl plăteşte şi că vrei într-adevăr să-l ajuţi să găsească răspunsuri. Are nevoie să te rogi împreună cu el pentru ceea ce trebuie să facă.

Cuvintele “Cum pot să te ajut?” trebuie să-şi păstreze întotdeauna prospeţimea pe buzele tale.

S-ar putea ca soluţiile să fie simple pentru tine, sau, dimpotrivă, complexe şi costisitoare, necesitând timp, energie şi mari eforturi. În ambele cazuri, trebuie să faci tot ce poţi ca să împlineşti nevoile celui care face parte din tine. La urma urmei, când îl ajuti pe celălalt, te ajuţi pe tine însuţi. Iata partea frumoasă a sacrificării pentru partenerul tău de viaţă.

Provocarea 28:

Menţionează una dintre cele mai mari nevoi ale soţului sau soţiei tale în această perioadă. Ai putea să iei săptămâna acesta una dintre aceste nevoi de pe umerii săi printr-un sacrificiu din partea ta? Fie că nevoia este mare sau mică, fă tot ce poţi ca să o împlineşti.

 

Sursa foto

0 Comments