L O A D I N G

Provocarea dragostei: Motivaţia dragostei

Săptămâna 29

Nu ai nevoie de o experienţă bogată ca să descoperi că partenerul tău nu te va motiva întotdeuna să-l iubeşti. Dar în ciuda faptului că dispoziţiile şi emoţiile pot crea tot felul de motivaţii oscilante, cu siguranţă una va rămâne întotdeauna fermă: daca Dumnezeu este raţiunea ta de a iubi, abilitatea ta de a iubi este garantată. Fiindcă dragostea vine din El.

Daca Îi dai voie lui Dumnezeu să-ţi conducă motivaţiile, se vor îmbunătăţii toate domeniile vieţii tale, cum ar fi:

  • Munca: Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni” (Coloseni 3:23)
  • Slujirea: “Robilor, ascultaţi în toate lucrurile de stăpânii voştri pământeşti; nu numai când sunteţi sub ochii lor, ca cei care caută să placă oamenilor, ci cu curăţie de inimă, ca unii care vă temeţi de Domnul” (Coloseni 3:22)
  • Toate lucrurile: lucraţi cu seriozitate, căci “orice faceţi … ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos.” (Coloseni 3:23-24)
  • Chiar şi căsătoria: “Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri , cum se cuvine în Domnul” (Coloseni 3:18). “Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos biserica şi S-a dat pe sine pentru ea” (Efeseni 5:25)

Dragostea pe care ai datoria să o arăţi în cadrul căsniciei nu depinde de cât de drăguţ este partenerul tău de viaţă. Dragostea dintre soţ şi soţie trebuie să aibă un singur ţel suprem: a-L onora pe Domnul cu devoţiune şi sinceritate.

Această schimbare de focalizare şi de perspectivă este crucială pentru creştin. Trezindu-te în fiecare dimineaţă cu certitudinea că Dumnezeu este sursa şi resursa ta – nu doar pentru nevoile tale, ci şi pentru ale soţului sau soţiei tale – întreaga raţiune a interacţiunilor cu partenerul tău se va schimba.

Soţia ta a devenit  cam dificilă şi îţi face viaţa grea în ultima vreme? Nu te mai slăbeşte cu criticile?  Nu-ţi înăbuşi dragostea doar pentru că ea gândeşte altfel decât tine. Iubeşte-o “ca pentru Domnul”.

Soţul tău te îndepărtează, fără să spună prea multe, urzind ceva în mintea lui ce nu vrea niciodată să-ţi împărtăşească? Te simţi rănită de faptul că nu vrea să se deschidă?  Nu te revanşa cu o doză dublă de tăcere şi de lipsă de atenţie. Iubeşte-l oricum “ca pentru Domnul”.

Dragostea a cărei principală motivaţie este datoria nu durează prea mult. Iar dragostea motivată doar de condiţii favorabile nu poate primi niciodată o asigurare că va exista întotdeauna destul oxigen cât să o ţină în viaţă. Numai dragostea închinată lui Dumnezeu ca ofrandă – înapoiată Lui ca recunoştinţă faţă de toate – este în stare să ne susţină atunci când toate celelalte raţiuni şi-au pierdut capacitatea de a ne energiza.

Cei care se mulţumesc cu căsnicii mediocre îşi pot lăsa dragostea în voia sorţii, sperând că totul va fi bine. Dar dacă te-ai angajat faţă de soţul sau soţia ta să-i daruieşti o dragoste de calitate superioară, trebuie să ţinteşti spre motivaţia cea mai înaltă pentru a iubi. Dragostea care Îl are pe Dumnezeu drept cea dintâi preocupare atinge culmi nebănuite.

Provocarea 29:

Înainte să-ţi revezi soţul sau soţia, roagă-te pentru el/ea pe nume şi pentru nevoile sale. Indiferent dacă îţi vine sau nu uşor, spune-i Te iubesc, apoi exprimă-ţi dragostea într-o manieră tangibilă. Mergi din nou înaintea lui Dumnezeu prin rugăciune, mulţumeşte-i că ţi-a dat privilegiul de a iubi această persoană specială – necondiţionat, aşa cum vă iubeşte El pe amândoi.

 

Sursa foto

0 Comments