L O A D I N G

Provocarea dragostei: Dragostea crede în tot ce-i mai bun

Săptămâna 7

Dragostea crede totul, speră totul… 1 Corintenti 13:7

Printre coridoarele ascunse din adâncul inimii tale se află o încăpere: Camera Aprecierii. Aici ajungi gândurile tale când întâlneşti aspecte pozitive şi încurajatoare la partenerul tău. Şi oricând ai ocazia, te delectezi vizitând acest loc special.

Pe ziduri stau scrise vorbe de bine descriind calităţile remarcabile ale partenerului tău. Sunt trăsături precum: onest(ă) şi inteligent(ă), un bucătar excepţional sau ochi frumoşi. Acestea sunt însuşiri pe care le-ai descoperit la soţul tău sau la soţia ta şi care ţi s-au întipărit în memorie. Când te opreşti asupra lor, aprecierea ta faţă de partenerul tău de căsnicie începe să crească. De fapt, cu cât petreci mai mult timp meditând la ele, cu atât devii mai recunoscător pentru soţul sau soţia ta.

Cele mai multe lucruri din Camera Aprecierii au fost probabil scrise acolo în stadiile iniţiale ale relaţiei voastre. Le-ai putea rezuma ca fiind lucruri care ţi-au plăcut şi le-ai respectat la persoana iubită. Pe atunci petreceai timp îndelungat în această cameră, cu gândul la ele… Dar s-ar putea să-ţi dai seama că nu mai vizitezi acea încăpere specială la fel de des ca înainte. Pentru că nu departe, se află o altă cameră, care rivalizează cu cea dintâi.

La capătul unui alt coridor mai întunecos al inimii tale se află Camera Dezaprecierii şi, din nefericire, o vizitezi şi pe aceasta.

Pe ziduri stau scrise lucrurile care te deranjează şi te irită la soţul tău sau soţia ta. Sunt fapte care au ajuns acolo în momente de frustrare, în care ai fost rănit(ă) şi dezamăgit(ă) de aşteptări neîmplinite.

Încaperea este burduşită de slăbiciunile şi lipsurile soţului tău sau soţiei tale. Obiceiurile rele, cuvintele jignitoare şi deciziile neînţelepte sunt toate scrise cu litere de-o şchioapă ce acoperă zidurile de la un capăt la celălalt. Dacă zăboveşti prea mult aici o să îţi vină să spui vorbe precum: “cred că m-am căsătorit cu persoana nepotrivită”.

Aici este locul unde oamenii se dez-îndrăgostesc. Timpul petrecut în Camera Dezaprecierii omoară căsniciile. Divorţurile se ticluiesc în această cameră, la fel şi planurile violente. Cu cât petreci mai mult timp în acest loc, cu atât inima ta îl devalorizează mai mult pe partenerul tău de căsătorie. Totul începe cu primul pas pe care-l faci în camera aceasta, iar grija ta faţă de partener se micşorează cu fiecare secundă petrecută acolo.

Poate zici: “Dar aceste lucruri sunt adevărate!” Da, dar la fel şi cele din Camera Aprecierii. Toţi oamenii greşesc şi au aspecte în care trebuie să crească. Toţi au probleme nerezolvate, răni şi bagaje personale. Suntem cu toţii păcătoşi.

Dragostea ştie de Camera Dezaprecierii şi nu trăieşte în ignoranţă cu ideea că aceasta nu există. Dar dragostea alege să nu-şi petreacă viaţa acolo.

Trebuie să decizi să nu mai dai fuga în această încăpere şi să nu lâncezeşti acolo după fiecare eveniment frustrant din relaţia voastră. Nu-ti face deloc bine, ba dimpotrivă – stoarce toată bucuria din căsnicia voastră.

Dragostea alege să creadă ce-i mai bun despre oameni. Le acordă prezumţia de nevinovăţie. Şi chiar cand cele mai negre gânduri se dovedesc adevărate, dragostea face totul pentru a le depăşi şi merge înainte. Atât cât este posibil, dragostea se concentrează pe lucrurile pozitive.

Este timpul să gândeşti altfel. Este timpul să laşi dragostea să-ţi dirijeze gândurile şi atenţia. Singurul motiv pentru a trage cu ochiul în Camera Dezaprecierii este pentru a ştii ce să ceri în rugăciune pentru partenerul tău. Iar singurul motiv pentru care ar trebui să calci vreodată pe-acolo este pentru a scrie cu litere de-o şchioapă de-a lungul zidurilor: ACOPERIT DE DRAGOSTE.

Este timpul să te muţi în Camera Aprecierii, să te stabileşti şi să-ţi faci casa acolo. Alegând să te focalizezi pe ceea ce este pozitiv, vei învăţa că mult mai multe trăsături minunate de caracter ar putea fi scrise pe ziduri. Partenerul tău de căsătorie este o carte vie, dinamică, fara sfârşit. Mai sunt încă visuri şi speranţe de realizat. S-ar putea să descoperi comori ascunse de talente şi abilităţi. Iar dacă le vei explora sau nu, tu trebuie să decizi.

Trebuie să-ţi formezi obiceiul de a-ţi ţine în frâu gândurile negative şi a te concentra pe calităţile partenerului tău. Acesta este un pas crucial atunci când înveţi să-ţi conduci inima înspre a-ţi iubi cu adevărat partenerul. Este o decizie care îţi aparţine, indiferent daca soţul tău sau soţia ta o merită.

Provocarea 7:

Pentru provocarea din săptămâna aceasta ai nevoie de două foi de hârtie. Pe prima, scrie în cateva minute lucruri pozitive despre partenerul tău. Apoi, pe cea de-a doua foaie scrie lucrurile negative. Ascunde-le pe amândouă încă o săptămână într-un loc secret. Pentru fiecare există câte un plan şi un scop anume. La un moment dat pe parcursul săptămânii, alege o calitate din prima listă şi mulţumeşte-i soţului sau soţiei tale pentru că are acea trăsătură.

Daca există ceva vrednic de laudă, aceea să vă însufleţească. Filipeni 4:8

 

Sursa foto

0 Comments