L O A D I N G

Provocarea dragostei: Dragostea este credincioasă

Săptămâna 22

Pentru noi, creştinii, dragostea este fundamentul întregii noastre identităţi. Când I s-a cerut să clarifice care este cea mai mare poruncă, Isus a răspuns: “Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta, cu tot cugetul tău şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” (Luca 10:27)

Dragostea noastră a unora faţă de alţii ar trebui să fie modul prin care oamenii să ne distingă drept ucenici ai lui Hristos (Ioan 13:35). Este rădăcina şi temelia existenţei noastre (Efeseni 3:17), menită să fie exprimată intens şi cu ardoare (1 Petru 4:8). Este o calitate pe care trebuie să o creştem tot mai mult în noi (1 Tesaloniceni 3:12), devenind din ce în ce mai buni în practicarea ei şi din ce în ce mai definiţi de ea.

Dacă noi am fost creaţi pentru a împărtăşi dragostea, ce faci atunci când dragostea ta este respinsă?

Una dintre cele mai remarcabile relatări ale Bibliei este cea a profetului Osea. Dumnezeu i-a cerut să ia în căsătorie o prostituată. Prin căsătoria lui Osea, Dumnezeu a vrut sa ilustreze dragostea necondiţionată a Cerului faţă de noi. Dupa ce au făcut trei copii, Osea a rămas cu inima frântă şi cu ruşinea de a fi părăsit de nevastă. El o iubise, dar ea îi refuzase cu dispreţ dragostea.

Timpul a trecut şi Dumnezeu i-a vorbit din nou lui Osea. Dumnezeu i-a spus să se ducă să-şi afirme din nou dragostea pentru această femeie care îi fusese necredincioasă în repetate rânduri. De această dată, ea decăzuse atât de mult încât Osea a fost nevoit să o cumpere dintr-un lot de sclavi, dar a plătit preţul răscumpărării şi a adus-o acasă. Da, ea îi dispreţuise dragostea. Se jucase în mod perfid cu inima lui. Dar el a invitat-o iarăşi în viaţa lui, demonstrându-i o dragoste necondiţionată.

Aceasta este o poveste adevărată, dar a fost folosită pentru a ilustra dragostea lui Dumnezeu faţă de noi. El Îşi revarsă bunătatea faţă de noi fără măsură, deşi, noi, în schimb, nici nu-L băgăm în seamă. L-am respins în multe feluri, şi totuşi, El înca ne iubeşte. El rămâne credincios.

La o astfel de dragoste ne-a chemat Isus în pasajul cunoscut sub numele de “Predica de pe Munte”. El a spus: “Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, faceţi bine celor ce vă urăsc, binecuvântaţi pe cei ce vă blastemă, rugaţi-vă pentru cei ce se poartă rău cu voi.” (Luca 6:27-28)

Din poziţia favorabilă a altarului de nuntă, nu ţi-a trecut niciodată prin minte că persoana cu care tocmai te-ai căsătorit ţi-ar putea deveni mai târziu un fel de “duşman”, pe care va trebui să-l iubeşti.

Pentru mulţi, acesta este începutul sfârşitului. Ca reacţie, unii recurg la divorţ. Alţii, mai grijulii faţă de reputaţia lor, decid să continue şarada. Dar nu au nici cea mai mică intenţie să se iubească unul pe altul din nou.

Tu îi poţi oferi partenerului tău o dragoste nemeritată, pentru că mai întâi Dumnezeu îţi oferă ţie o dragoste nemeritată în mod repetat.

Cere-I lui Dumnezeu să te umple cu acea dragoste pe care doar El ţi-o poate da, apoi hotărăşte-te să o dai mai departe partenerului tău într-o manieră care-ţi reflectă recunoştinţa faţă de dragostea lui Dumnezeu.

Provocarea 22:

Dragostea este o alegere, nu un sentiment. Este un act de iniţiativă, nu un reflex. Alege astăzi să arăţi dragoste chiar şi atunci când partenerul tău şi-a pierdut interesul de a o primi. Spune-i cuvinte ca acestea: “Te iubesc. Punct. Aleg să te iubesc chiar dacă tu nu mă iubeşti.”

 

Sursa foto

0 Comments