L O A D I N G

Provocarea dragostei: Dragostea este împlinită în Dumnezeu

Săptămâna 21

Săptămâna 20 a fost de o importanţă vitală în această Provocare a dragostei şi în viaţa ta. Dacă L-ai primit pe Isus prin credinţă şi ţi-ai încredinţat viaţa în mâinile Lui să ţi-o conducă, atunci Duhul Sfânt îţi reînnoieşte inima. Înţelepciunea, harul, puterea Lui se pot revărsa acum în tot ce faci, inclusiv în căsnicia ta. Este timpul să-ţi fixezi bine în minte un lucru: ai nevoie de Dumnezeu în fiecare zi.

Poate că soţul tău vine acasă târziu – dar Dumnezeu va fi întotdeuna acolo la timpul potrivit.

Poate că soţia ta te dezamăgeşte – dar Dumnezeu este întotdeauna demn de încredere că îşi va împlini promisiunile.

Doar cei care se apropie de Dumnezeu în fiecare zi, conştienţi de totala lor dependenţă de El în ceea ce priveşte nevoile lor, descoperă cât de demn de încredere este El.

Există nevoi în viaţa ta pe care numai Dumnezeu le poate împlini pe deplin. Deşi soţul sau soţia ta poate să împlinească unele din aceste cerinţe – măcar din când în când –, numai Dumnezeu poate să le împlinească pe toate. Este timpul să încetezi să pretinzi cuiva să te menţină în stare de funcţionare şi satisfăcut non stop. Numai Dumnezeu poate face asta. Dar El are stilul şi metodele Lui: “Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos” (Filipeni 4:19).

Nevoia de dragoste, pace şi acceptare sunt reale. Dar în loc să le legi de lucruri instabile şi supuse schimbării (sănătatea ta, banii tăi, chiar şi afecţiunea şi bunele intenţii ale partenerului tău), leagă-le de Dumnezeu. El este singurul din viaţa ta care nu se schimbă niciodată. Credincioşia Lui, adevărul Lui şi promisiunile Lui pentru copiii Săi vor rămâne veşnic. De aceea, trebuie să-L cauţi pe El în fiecare zi.

Biblia spune: “Domnul să-ţi fie desfătarea, şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.” (Psalmul 37:4). Atunci cand Îl căutăm mai întâi pe El, Îl iubim pe El mai întâi şi punem relaţia cu El pe primul loc, Domnul ne promite că se va îngriji de tot ce avem nevoie cu adevărat – ceea ce înseamnă, de fapt, toate cele necesare să fim mulţumiţi.

Isus a vorbit odată unei samaritence la o fântână; era o femeie care încercase să-şi împlinească nevoile printr-o serie de relaţii eşuate. Cu viaţa şi găleata goale, ea venise în acel loc cu inima sfârşita, disperată. Dar a găsit în Hristos ceea ce El numeşte “apa vieţii” – un izvor care nu potoleşte numai setea de moment. Ceea ce i-a oferit El era un elixir pentru suflet, care revigorează la nesfârşit. Iată ce-ţi stă la îndemână în fiecare dimineaţă la răsăritul soarelui şi în fiecare seară înainte de culcare, indiferent cine este soţul sau soţia ta şi ce ţi-a făcut.

Dumnezeu este sursa ta în fiecare zi. Pentru toate cele necesare.

Provocarea 21:

Hotărăşte astăzi un timp în care să te rogi şi să citeşti din Biblie. Încearcă să citeşti câte un capitol în fiecare zi din Proverbele lui Solomon sau din Evanghelii. Scufundă-te în promisiunile pe care ţi le face Dumnezeu în aceste cărţi. Acestea te vor ajuta să creşti în umblarea ta cu Dumnezeu.

“Îţi deschizi mâna şi saturi după dorinţă tot ce are viaţă.” (Psalmul 145:16)

 

Sursa foto

0 Comments