L O A D I N G

Provocarea dragostei: Dragostea este imposibil de realizat

Săptămâna 19

“Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci Dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi-L cunoaşte pe Dumnezeu.” 1 Ioan 4:7

Provocarea dragostei începe cu un secret. Şi deşi acesta a rămas nerostit probabil că ai devenit din ce în ce mai bănuitor şi conştient de prezenţa lui.

Secretul este acesta: propria ta inimă nu poate produce dragoste necondiţionată (sau dragostea agape). Este imposibil. Este dincolo de capacităţile tale, ale noastre, ale tuturor. 

Poate că uneori ai demonstrat bunătate sau lipsă de egoism şi poate ai învăţat să fii plin de consideraţie şi să te gândeşti la celălalt. Dar să iubeşti pe cineva cu sinceritate, fără egoism şi necondiţionat este cu totul altă poveste.

Îţi place sau nu, dragostea agape nu este ceva ce poţi tu să faci. Este ceva ce numai Dumnezeu poate să facă şi alege să-Şi arate dragostea prin tine.

Ai vrea să crezi că sunt toate de la tine. Dar de câte ori nu a eşuat dragostea ta să te împiedice să minţi, să pofteşti, să gândeşti rău, să-ţi stăpânească mânia, să ierţi pe cel căruia i-ai jurat înaintea lui Dumnezeu că îl vei iubi toată viaţa?

Aceste eşecuri nu fac decât să demaşte starea păcătoasă a omenirii. Noi toţi suntem lipsiţi de Slava lui Dumnezeu (Romani 3:23). De aceea, dacă nu eşti împăcat cu Dumnezeu, nu-ţi poţi iubi cu adevărat soţul sau soţia, fiindcă El este sursa acestui fel de dragoste.

Nu poţi dărui altora ceea ce tu nu ai. Nu poţi apela la resurse şi rezerve interioare dacă acestea nu există. Astfel că am o veste neplacută pentru tine: dragostea capabilă să ramana în picioare în faţa oricărei presiuni îţi va rămâne inaccesibilă atâta vreme cât o cauţi numai în tine însuţi. “Dragostea este din Dumnezeu” (1 Ioan 4:7).

Prin urmare, acest secret are un deznodământ fericit pentru cei care vor înceta să opună rezistenţă şi vor primi dragostea pe care o are Dumnezeu pentru ei. Pur şi simplu nu te vei descurca fără El.

Poate că niciodată nu ţi-ai dăruit inima lui Hristos, dar simţi cum te atrage astăzi înspre El. Poate că deja eşti credincios, dar recunoşti că ai deraiat în relatia ta cu Dumnezeu.

Adevărul este că nu poţi trăi fără El şi nu poţi iubi fără El. Dar daca îţi pui încrederea în Dumnezeu, cuvintele sunt prea sărace ca să exprime ce poate să facă El în căsnicia ta.

Provocarea 19:

Trece în revistă provocările de până acum. Au fost unele care ţi s-au părut imposibile? Îţi dai seama că ai nevoie de Dumnezeu ca să-ţi schimbe inima şi să-ţi dea putere să iubeşti? Cere-I Lui să-ţi arate pe unde te afli în relaţia cu El şi cere-I putere şi har ca să-ţi rezolve problema destinaţiei tale în eternitate.

“La oameni lucrul acesta este cu neputinţă, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă.” (Matei 19: 26)

 

Sursa foto

0 Comments