L O A D I N G

Provocarea dragostei: Dragostea îngrijeşte cu drag

Săptămâna 11

Aţi început prin a împărţi acelaşi nume, aceeaşi casă, acelaşi pat. Apoi, visul lui a devenit visul vostru, iar dorinţele tale au devenit dorinţele voastre. Succesul lui a ajuns bucuria ta, iar nereuşitele tale, motivele lui de rugăciune. Fiinţa lui a devenit o binecuvântare pentru tine, iar el mulţumeşte cerului că eşti a lui. El e soţul tău, iar tu eşti soţia lui. Şi uite-aşa, împreună, aţi devenit ceea ce Dumnezeu a intenţionat chiar de la început: “şi cei doi vor fi un singur trup”.

Dar undeva pe cale, amândoi aţi avut parte de dezamăgiri. Şi v-aţi trezit la sumbra realitate: v-aţi căsătorit cu o persoană imperfectă!

Şi atunci, ce alegeţi să faceţi ?

Unii aleg să se retragă în carapace şi să nu mai hrănească această relaţie, să n-o  mai îngrijească, lăsând-o să moară. Alţii aleg să o hrănească în continuare, însă cu otravă. Picătură cu picătură, vor otrăvi această relaţie cu reproşuri, egoism, nervozitate, impulsivitate, jigniri.

Însă, din fericire, există unii care au înţeles semnificaţia legăturii dintre soţ şi soţie.

Imaginaţi-vă următorul scenariu: un mecanic auto îşi zdrobeşte accidental mâna în echipamentul de lucru. Dă fuga la spital şi, în urma radiografiilor, se descoperă că are câteva oase rupte. În ciuda frustrării şi a durerii, alege să nu-şi taie mâna; alege să-şi folosească toate economiile pentru a-şi trata mâna. Apoi, în următoarele câteva luni o îngrijeşte cu răbdare, până îşi revine.

Binînţeles că niciodată nu ţi-ai tăia mâna dacă ar fi rănită. Ai face orice ca mâna ta să se recupereze şi să funcţioneze din nou în armonie cu întreg trupul. Fiindcă mâna ta este nepreţuită. Este o parte din cine eşti tu.

Căsătoria este un mister creat de Dumnezeu, care aduce împreună două vieţi, ca pe un întreg. Aceasta nu se întamplă doar la nivel fizic, ci şi emoţional şi spiritual. Iar cei din a treia categorie au înţeles asta. Şi au ales să-şi trateze partenerul cu aceeaşi grijă şi atenţie cu care se tratează pe sine. “Căci nimeni nu şi-a urât vreodată trupul”, spune Biblia, “ci îl hrăneşte şi îl îngrijeşte cu drag”.

Este timpul să lăsăm dragostea să ne schimbe gândirea.

Este timpul să conştientizăm că partenerul nostru este o parte din noi, la fel ca ochiul sau mâna…la fel ca inima noastră.

Este timpul să înţelegem că partenerul nostru are nevoie să fie iubit şi îngrijit.

Haideţi să răspundem provocării acestei săptămâni şi să venim în întâmpinarea nevoilor partenerului şi să le împlinim cu drag.

Oare, undeva, pe cale, ne-am dat seama şi noi că ne-am căsătorit cu o persoană imperfectă? Să-I cerem lui Dumnezeu înţelepciune şi putere. Şi să facem din căsătoria noastră o imagine a dragostei dintre doi oameni imperfecţi, care aleg să se iubească unul pe celălat în pofida tuturor şi înainte de toate.

Şi, nu uita: când priveşti la partenerul tău, te uiţi, de fapt, la o parte din tine. Aşa că, poartă-te frumos cu el. Vorbeşte-l de bine. Hrăneşte şi îngrijeşte dragostea vieţii tale!

Provocarea 11:

Ce nevoie a partenerului tău de viaţă ai putea să-i împlineşti săptămâna aceasta? Poţi să faci ceva în locul său? Ai putea să-i faci un masaj la spate sau la picioare? Cum ai putea să ajuţi la treburile casei? Alege un gest care spune “Te îngrijesc cu drag” şi fă-l cu zâmbetul pe buze.

 

Sursa foto

0 Comments