L O A D I N G

Provocarea dragostei: Dragostea mijloceşte

Săptămâna 16

Tu nu poţi să-ţi schimbi soţul sau soţia. Oricât de mult ţi-ai dori, nu poţi să te joci de-a Dumnezeu, să intri în inima lui/ei şi să o modelezi în persoana dorită.

Probabil că ai încercat până acum mai multe tehnici prin care să îţi schimbi partenerul. La un moment dat va trebui să accepţi că nu-i ceva ce ţine de tine. Iată însă ce poţi face: să devi un “fermier înţelept”.

Nu este datoria fermierului să facă sămânţa să creasca şi să rodească o recoltă îmbelşugată. El nu se poate certa cu ea, nu o poate manipula şi nici nu-i poate pretinde să aducă roadă. Dar poate planta sămânţa într-un sol fertil, poate să-i dea apă şi îngrăşământ, o poate proteja de buruieni, după care trebuie să o lase în seama lui Dumnezeu. Fermierul ştie că nu toate seminţele germinează, dar cele mai multe vor creşte, dacă sunt sădite într-un pământ bun şi dacă sunt îngrijite cum se cuvine.

Trebuie să pliveşti buruienile din căsnicia ta. Trebuie să îmbogăţeşti şi să hrăneşti solul inimii partenerului tău şi apoi să te încrezi în Dumnezeu că toate acestea vor da rezultate.

Însă, nu vei putea să le faci pe toate singur. Vei avea nevoie de ceva mult mai puternic decât orice altceva din tine însuţi. Şi acest ceva este rugăciunea perseverentă. Rugăciunea funcţionează cu adevărat şi produce rezultate uimitoare. 

Te gândeşti să renunţi la căsnicia ta? Isus ne îndeamnă să ne rugăm, nu să renunţăm. Eşti epuizat şi plin de îngrijorări? Rugăciunea îţi poate aduce pace în toiul furtunilor din viaţa ta. Ai nevoie de o schimbare radicală? Rugăciunea poate face diferenţa.

Biblia ne spune: Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Iacov 5:16)

Te-ai întrebat vreodată de ce îţi dezvăluie Dumnezeu într-o măsură atât de copleşitoare defectele ascunse ale soţului sau soţiei tale? Oare pentru a-l sâcâi şi cicăli la nesfârşit? Nu, ci pentru a te aduce pe genunchi. Nimeni altcineva nu ştie cum să se roage mai bine decât tine pentru partenerul tău de viaţă.

Au avut vreodată cicăleala şi admonestările tale vreun efect pozitiv? Răspunsul este nu, fiindcă nu pe această cale se transformă o inimă. A venit timpul să încerci, în schimb, să vorbeşti cu Dumnezeu în cămăruţa ta. În plus, este şi un mod de viaţă incomparabil mai plăcut.

Aşadar, transformă-ţi plângerile în rugăciuni şi aşteaptă să lucreze Stăpânul. Roagă-te concret pentru nevoile partenerului tău. Roagă-te pentru inima lui. Roagă-te pentru atitudinea ei. Roagă-te pentru responsabilităţile soţului sau soţiei tale faţă de Dumnezeu. Roagă-te ca adevărul să ia locul minciunilor. Roagă-te ca iertarea să ia locul amărăciunii. Roagă-te pentru o schimbare autentică şi radicală în căsnicia voastră. Şi abia apoi roagă-te pentru dorinţele inimii tale – ca dragostea şi onoarea să devină standardul vostru. Roagă-te ca romantismul şi intimitatea vostră să atingă un nivel mai profund.

Una dintre cele mai mari dovezi de dragoste faţă de soţul sau soţia ta este să te rogi pentu el/ea: Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi şi vi se va deschide… (Matei 7:7)

Provocarea 16:

Începe să te rogi astăzi pentru inima soţului sau soţiei tale. Roagă-te pentru trei domenii specifice în care ai vrea ca Dumnezeu să lucreze în viaţa şi în căsnicia voastră.

 

Sursa foto

0 Comments