L O A D I N G

Provocarea dragostei: Dragostea nu este lipsită de bun simţ

Săptămâna 5

Nimic nu-i irită mai mult pe ceilalţi decât lipsa de bun-simţ. A fi obraznic înseamnă să acţionezi nepotrivit, stânjenitor sau să induci o strare de iritabilitate. În căsnicie, aceasta poate însemna limbaj vulgar, lipsa de maniere la masă sau obiceiul de a face remarci usturătoare. Nimănui nu-i place să stea în preajma unei persoane nepoliticoase.

Bărbatul călăuzit de dragoste se poartă în mod deliberat astfel încât să-i facă plăcere soţiei sale să-i stea în preajmă. La rândul ei, soţia va evita în mod conştient lucrurile care îi produc frustrare sau discomfort soţului ei.

Ideea de bază este că dragostea autentică pune preţ pe buna-cuviinţă.

Înţelegerea acestui concept poate aduce un plus de prospeţime în căsnicia ta. Bunele maniere transmit soţului tău / soţiei tale acest mesaj: “Te preţuiesc îndeajuns încât să mă stăpânesc în preajma ta. Vreau să fiu o persoană cu care să îţi facă plăcere să trăieşti.” Când îngădui dragostei să-ţi schimbe comportamentul restaurezi în relaţia ta o atmosferă de onoare.

Pentru cei mai mulţi, eticheta de acasă este foarte diferită de cea practicată cu prietenii sau cu străinii. Acasă vociferezi plin de nervi  dar când se aude soneria deschizi uşa tot numai un zâmbet. Totuşi, dacă îţi asumi provocarea de a iubi, vei vrea să oferi şi familiei tale tot ce-i mai bun din tine. Dacă nu îngădui dragostei să te motiveze să faci schimbările necesare în comportamentul tău, calitatea relaţiei tale de căsnicie va avea de suferit.

Sunt două motive principale care-i fac pe oameni să fie nepoliticoşi: ignoranţa şi egoismul.

Îţi doresti ca partenerul tău să înceteze să mai facă lucrurile care te deranjează? Dacă da, începe prin a te reţine tu însuţi de la lucrurile care îl deranjează pe el. Vei fi destul de perseverent şi de iubitor încât să determini şi să eviţi gesturile care îi fac viaţa neplăcută partenerului tău?

Iată 3 principii călăuzitoare despre cum să implementezi eticheta în căsnicia ta:

  1. Respectă regula de aur: poartă-te cu soţul sau soţia aşa cum ţi-ar plăcea, la rândul tău, sa fii tratat(ă) (Luca 6:31);
  2. Fără standarde duble: fii plin de consideraţie faţă de soţul sau soţia ta aşa cum eşti cu colegii de muncă sau cu cei din afara familiei;
  3. Onorează cererile: ia în considerare tot ceea ce îţi cere soţul sau soţia ta să faci sau să nu faci. Dacă ai nelămuriri pune-i întrebări.

În implementarea ultimului principiu vine provocarea din săptămâna aceasta – Provocarea 5:

Roagă pe soţul sau soţia ta să-ţi spună care sunt trei atitudini ale tale care îi cauzează discomfort sau iritare. Nu încerca să-ţi justifici comportamentul sau să faci vreun fel de acuzaţii. De această dată ascultă doar punctul său de vedere.

 

Sursa foto

0 Comments