L O A D I N G

Provocarea dragostei: Dragostea protejează întotdeauna

Săptămâna 23

Căsătoria înseamnă mai multe lucruri: cuprinde bucurii, necazuri, reuşite şi eşecuri. Dar când te gândeşti la cum ai vrea să fie căsătoria ta, în niciun caz nu-ţi trece prin minte că va fi un câmp de luptă. Şi totuşi, sunt câteva lupte pe care trebuie să le porţi. Este vorba despre luptele care au de-a face cu protejarea partenerului tău.

Din nefericire, căsătoria ta are duşmani din exterior. Aceştia iau forme diferite şi folosesc strategii diferite pentru a-ţi distruge relaţia dacă nu ştii cum să-i alungi.

Unii duşmani sunt agili şi par atrăgători, dar îţi vor eroda dragostea şi preţuirea pentru celălalt. Alţii vor încerca să-ţi ademenească inima departe de partenerul tău, hrănindu-te cu fantezii nesănătoase şi comparaţii nerealiste. Există o luptă pe care trebuie să o porţi pentru a-ţi apăra căsătoria – acea luptă în care dragostea îşi înalţă scutul şi scoate sabia pentru a apăra ce-i aparţine. Partenerul tău şi căsnicia ta au nevoie de protecţia ta constantă împotriva unor duşmani precum:

  • Influenţele dăunătoare: Permiţi anumitor obiceiuri să-ţi otrăvească familia? Internetul şi televizorul pot fi facilităţi productive ş te poţi bucura de ele, dar pot stoarce ore preţioase petrecute cu familia ta. Acelaşi lucru se aplică şi programelor de lucru care vă ţin departe unul de celălalt un timp nesănătos de lung. Nu ai cum să-ţi aperi casa dacă eşti în sânul ei arareori şi mai ales dacă nu eşti legat emoţional de soţul sau soţia ta. Trebuie să lupţi pentru a păstra echilibrul corect.
  • Relaţiile nesănătoase: Nu toată lumea are stofă de prieten bun. Nu orice bărbat cu care mergi la pescuit vorbeşte cu înţelepciune în materie de căsnicie. Nu orice femeie cu care serveşti prânzul are o perspectivă corectă asupra obligaţiilor şi priorităţilor dintr-o relaţie de căsătorie. Şi, cu siguranţă, trebuie să fii în gardă şi să nu permiţi relaţiilor cu persoanele de sex opus de la serviciu, de la sala de sport sau chiar de la biserică să te îndepărteze emoţional de cel căruia i-ai oferit deja inima ta.
  • Ruşinea: Şi fiindcă o relaţie de căsătorie este de aşa natură încât să-i expună şi să-i facă vulnerabili pe cei doi unul faţă de celălalt, trebuie să aperi vulnerabilitatea soţului sau a soţiei şi să nu vorbeşti niciodată negativ despre el/ea în public.  Secretele sale sunt secretele tale. În general vorbind, dragostea acoperă greşelile celuilalt. Acoperă ruşinea.
  • Paraziţii: Un parazit este un lucru care se ţine de tine ca o lipitoare, hrănindu-se din vitalitatea căsniciei voastre. Se prezintă de obicei sub forma dependenţelor precum pariurile, drogurile sau pornografia. Promit plăcere, dar se dezvoltă ca o boală şi îţi consumă tot mai mult gândurile, timpul şi banii. Îţi jefuiesc inima de loialitatea faţă de cei pe care îi iubeşti. Dacă îţi iubeşti partenerul, trebuie să distrugi orice dependenţă din inima ta. Altfel, te va distruge ea pe tine.

Soţiilor – voi aveţi un rol de apărare în căsniciile voastre. Trebuie să vă ţineti inima în frâu şi să vă feriţi de acele romane, reviste şi forme de divertisment care vă pot înceţoşa percepţia asupra realităţii, făcându-vă să aveţi aşteptări necinstite de la soţii voştri. În schimb, ca soţie trebuie să-ţi faci partea, ajutându-ţi soţul sp se simtp puternic. “Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa, iar femeia nebună o dărâmă cu înseşi mâinile ei.” (Proverbe 14:1)

Bărbaţilor – voi sunteţi capii familiilor voastre. Ca soţ, ţie îţi revine responsabilitatea înaintea lui Dumnezeu să păzeşti poarta şi să stai în picioare împotriva oricărei ameninţări la adresa soţiei tale şi la adresa căsniciei voastre. Aceasta nu este o sarcina uşoară. Ai nevoie de o inimă curajoasă şi de o minte prevăzătoare şi gata de acţiune. Isus a spus: “Să ştiţi că dacă ar şti stăpânul casei la ce strajă din noapte va veni hoţul ar veghea şi n-ar lăsa să spargă casa” (Matei 24:43). Acesta este rolul tău. Ia-l în serios.

Provocarea 23:

Îndepărtează astăzi orice piedică din relaţia voastră, orice dependenţă sau influenţă dăunătoare care te stoarce de afecţiunea faţă de soţul sau soţia ta şi te îndepărtează de el/ea.

“Vei fi aşezat iarăşi la locul tău… dacă depărtezi fărădelegea din cortul tău.” Iov 22:23

 

Sursa foto

0 Comments