L O A D I N G

Provocarea dragostei: Dragostea este RĂBDĂTOARE

Săptămâna 1

…Cu toată smerenia şi blândeţea, cu îndelungă răbdare îngădiuţi-vă unii pe alţii în dragoste…  (Efeseni 4:2)

Dragostea se sprijină pe 2 piloni care, de altfel, o definesc cel mai bine: răbdarea şi bunătatea.  Când alegi să fii răbdator, răspunzi într-o manieră pozitivă unei siţuatii negative. Devii încet la mânie. Răbdarea îţi aduce o stare de linişte interioară în toiul furtunilor din exterior.

Aproape niciodată mânia nu face lucruri bune. Dimpotrivă, de cele mai multe ori generează probleme în plus. Răbdarea, în schimb, pune capăt problemelor încă din faşă.  Răbdarea este alegerea de a-ţi controla emoţiile în loc să le îngădui să te controleze ele pe tine, şi să dovedeşti maturitate în loc să întorci rău pentru rău.

Răbdarea înţelepţeşte. Nu se pripeşte să judece, ci ascultă şi opinia celuilalt. Biblia spune: Cine este încet la mânie are multă pricepere, dar cine se aprinde iute face multe prosti. (Proverbe 14:29)

Pe cât este de adevărat că lipsa răbdării îţi va transforma casa într-un câmp de luptă, tot atat de adevărat este că practicarea răbdării, dimpotrivă, cultivă pacea şi liniştea căminului tău.  Un om iute la mânie strâneşte certuri, dar cine este încet la mânie potoleşte neînţelegerea. (Proverbe 15:18) Răbdarea este întâlnirea dintre dragoste şi înţelepciune.

Răbdarea te ajută să-i îngădui aproapelui tău să fie uman. Ea înţelege că oricine poate greşi. Răbdarea îţi dă puterea să-ţi păstrezi calmul în momentele dificile ale relaţiilor voastre în loc să răbufneşti sub presiune.

Mă întreb care ar fi tonul vocii tale şi la cât s-ar ridica numărul de decibeli din casa ta dacă ai încerca următoarea abordare biblică: Luaţi seama ca nimeni să nu întoarcă altuia rău pentru rău; ci căutaţi totdeauna să faceţi ce este bine atât între voi, cât şi faţă de toţi. (1 Tesaloniceni 5:15)

Călătoria “Provocarea dragostei” este un process şi primul lucru de care ai nevoie în acest voiaj este răbdarea. E o alergare în care merită să porneşti.

Prima parte a acestei provocări este relativ simplă. Cu toate că dragostea poate fi comunicată în diverse feluri, cuvintele reflectă cel mai frecvent starea noastră de spirit. Pe parcursul următoarei săptămâni straduieşte-te să nu rosteşti niciun cuvânt aspru faţă de partenerul tău. Dacă vei fi provocat(ă), alege să nu spui nimic. Mai bine taci, decât să spui vorbe pe care să le regreţi mai târziu

Aş vrea să închei cu următorul  îndemn: Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie. (Iacov 1:19)

 

Sursa foto

 

0 Comments